Інгредієнти:
- крабові палички -100 р
- кукурудза солодка - 100-120 г
- яйця курячі - 3 шт.
- томати черрі - 4 шт.
- огірок свіжий - 1 шт.
- червоний перець солодкий - 1 часточка см шириною
- сир - невеликий шматочок
- майонез - 2 ст. л.
- кріп
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
-
Крок 1
Щоб не відволікатися на дрібниці, я люблю підготувати всі необхідні продукти заздалегідь. Очищаю розморожені крабові палички від слюди, мию овочі, відкриваю банку з кукурудзою. -
Крок 2
Першим ділом відправляю яйця в каструлю, щоб зварити круто. -
Крок 3
Поки яйця варяться, я нарізаю крабові палички. -
Крок 4
Потім додаю туди кукурудзу, але не всю. Штучок 50 ще знадобляться для майбутньої прикраси ялинки. -
Крок 5
Тепер саме час зайнятися підготовкою новорічних прикрас: нарізаю сир зірочками, черрі поділяю пополам, а огірки - кружечками. Червоний перець ріжемо тоненькою соломкою - це будуть бурульки на ялинку. -
Крок 6
Коли яйця зварилися, заливаю їх холодною водою і даю охолонути. Після цього очищаю від шкаралупи. Далі можна їх нарізати, але я зазвичай розрізаю яйця навпіл і раздавливаю їх виделкою на маленькі шматочки. -
Крок 7
Відправляю яйця до кукурудзі і крабовим паличкам, додаю майонез і ретельно перемішую. Майонез кладу не відразу весь, а потроху, щоб салат не вийшов занадто рідким, інакше ялинка розвалиться. -
Крок 8
Салат готовий, але він поки зовсім не виглядає по-новорічному. Тому викладаю його на плоску тарілку і надаю форму конуса. Для цього ложкою кладу салат точно в середину, башточкою, а потім коригуючи форму. -
Крок 9
Викладаю огірки по краях тарілки навколо ялинки. -
Крок 10
Потім посипаю ялинку «голками» - нарізаним кропом. -
Крок 11
Прикрашаю ялинку гірляндою. -
Крок 12
По нижньому краю вішаю наші бурульки, розподіляю в різних місцях зірочки, на огірки викладаю черрі. На верхівку ялинки водворяю червону зірку з перцю. Можно подавать к столу!
Немає коментарів:
Дописати коментар