Індичка запечена в рукаві в духовці - традиційна страва різдвяного столу багатьох країн світу. Рецепт з фото запікання цілком індички в духовці з покроковим описом. Дізнайтесь як замаринувати та запекти індичку - смачна страва на святковий стіл.
Інгредієнти
Індичка 2-2.5 кг.
Мед 2 ст. л.
Гірчиця 2 ст. л.
Паприка 1 ч. л.
Приправа «Хмелі-сунелі» 1 ч. л.
Сіль, перець за смаком
Рецепт індички запеченої в рукаві
Натерти індичку сіллю, перцем ззовні і всередині.
Для маринаду змішати мед, гірчицю, паприку, хмелі-сунелі.
Обмазати тушку індика маринадом всередині і ззовні.
Обгорнути індичку в рукав для запікання і залишити при кімнатній температурі на 1-1,5 годин. Якщо ставити у холодильник, можна так залишити і на 6-8 годин.
Обгорнути індичку в рукав для запікання
Покласти індичку на деко, налити трішки води і поставити запікатися у нагріту до 190 градусів духовку. Викладати індичку краще грудкою донизу, так вона вийде соковитішою. Випікатися індичка повинна приблизно 2-2,5 годин. Через 1,5 годин після початку запікання, рукав розрізати або зовсім забрати, щоб утворилася рум'яна скоринка.
Через 20-30 хвилин можна індичку перевернути грудкою доверху, щоб вона зарум'янилася з усіх боків. Перевірити готовність індички можна проткнувши ножем стегно в самому товстому місці. Якщо сік виділиться прозорим, то індичка готова, якщо сік буде рожевим її ще необхідно запікати.
Індичка запечена в рукаві в духовці готова - смачна та поживна страва на святковий стіл
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар