18.4.17

Фенхель - чим корисний і як їсти

Нерідко правильне харчування асоціюється зі  складними продуктами, типу насіння Чіа, спіруліни або ягід годжі, і під тиском моди і реклами багато людей просто забувають, що проста капуста набагато корисніша за всі ці чудодійні добавки. 
Саме тому ми вирішили розповісти про цю не найпопулярнішу  рослину детальніше. Його незаслужено обходять увагою в нашій країні, хоча він доступний в багатьох магазинах, просто готується і надзвичайно корисний. Італійська і французька гастрономічні культури обирають його, а не кріп, на який він так схожий. За смаковими якостями та ароматом фенхель близький до анісу.   

Ця рослина багата на поживні речовини, найважливішим з яких є анетол - один з найпотужніших засобів проти раку. Вітамін С, найактивніший в фенхелі (17% від денної норми), здатний нейтралізувати вільні радикали, що викликають в організмі запалення, а харчові волокна в фенхелі обмежують зростання рівня холестерину в крові. Довгі, витончені гілочки фенхелю також містять такі корисні речовини, як марганець, кальцій, залізо, магній, фосфор, мідь, пантотенову кислоту, вітамін В6 і тіамін.   

Ще один бонус: масло з насіння фенхелю може стати ефективним і безпечним способом лікування дитячих кольок.   Крім всіх перерахованих плюсів, фенхель має яскравий смак і аромат. Дуже корисними є  свіжовичавлені соки з фенхелю c лимоном, морквою, шпинатом або селерою.   Один з варіантів гарніру для будь-якої страви - це запечений фенхель в поєднанні з морквою, перцем і чебрецем. Овочі розрізаються і викладаються в змащену олією форму на 40 хвилин.


Салат з фенхелю з яблуками фенхель:

  1.  2 шт. яблука: 
  2. 2 шт. салат айсберг: 
  3. 1 пучок мигдаль: 
  4. 2 ст. ложки 

Для заправки оливкова олія: 

  1. 50 мл лимонний сік: 
  2. 1 ст. ложка чорний мелений перець та сіль: за смаком 


Як приготувати Салат з фенхелю з яблуками 
Готуємо так: 

  • Фенхель, яблука та листя салату помити і обсушити. Фенхель нарізати тонкими дольками. Листя салату порвати руками, а яблука почистити і нарізати середнього розміру шматочками. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковороді. 
  • Приготувати заправку: з’єднати оливкову олію з лимонним соком, посолити і поперчити за смаком і збити до однорідного стану. Купити модульні картини Львів
  •  З’єднати фенхель, яблука та листя салату, перемішати, полити заправкою і посипати підсмаженим мигдалем. 
Купуючи фенхель, обирайте чисті, тверді і щільні цибулини блідо-зеленого кольору без вм'ятин і виділення соку. Зберігати свіжий фенхель найкраще в холодильнику до чотирьох днів. Висушене насіння фенхелю може зберігатися протягом півроку в герметичному контейнері в прохолодному і сухому місці.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Почему детям до года нельзя пить фруктовые соки

Детям до одного года ни в коем случае нельзя давать фруктовые соки, утверждают специалисты из Американской академии педиатрии (American...