Нерідко правильне харчування асоціюється зі складними продуктами, типу насіння Чіа, спіруліни або ягід годжі, і під тиском моди і реклами багато людей просто забувають, що проста капуста набагато корисніша за всі ці чудодійні добавки.
Саме тому ми вирішили розповісти про цю не найпопулярнішу рослину детальніше. Його незаслужено обходять увагою в нашій країні, хоча він доступний в багатьох магазинах, просто готується і надзвичайно корисний. Італійська і французька гастрономічні культури обирають його, а не кріп, на який він так схожий. За смаковими якостями та ароматом фенхель близький до анісу.
Ця рослина багата на поживні речовини, найважливішим з яких є анетол - один з найпотужніших засобів проти раку. Вітамін С, найактивніший в фенхелі (17% від денної норми), здатний нейтралізувати вільні радикали, що викликають в організмі запалення, а харчові волокна в фенхелі обмежують зростання рівня холестерину в крові. Довгі, витончені гілочки фенхелю також містять такі корисні речовини, як марганець, кальцій, залізо, магній, фосфор, мідь, пантотенову кислоту, вітамін В6 і тіамін.
Ще один бонус: масло з насіння фенхелю може стати ефективним і безпечним способом лікування дитячих кольок. Крім всіх перерахованих плюсів, фенхель має яскравий смак і аромат. Дуже корисними є свіжовичавлені соки з фенхелю c лимоном, морквою, шпинатом або селерою. Один з варіантів гарніру для будь-якої страви - це запечений фенхель в поєднанні з морквою, перцем і чебрецем. Овочі розрізаються і викладаються в змащену олією форму на 40 хвилин.
Салат з фенхелю з яблуками фенхель:
- 2 шт. яблука:
- 2 шт. салат айсберг:
- 1 пучок мигдаль:
- 2 ст. ложки
Для заправки оливкова олія:
- 50 мл лимонний сік:
- 1 ст. ложка чорний мелений перець та сіль: за смаком
Як приготувати Салат з фенхелю з яблуками
Готуємо так:
- Фенхель, яблука та листя салату помити і обсушити. Фенхель нарізати тонкими дольками. Листя салату порвати руками, а яблука почистити і нарізати середнього розміру шматочками. Мигдаль злегка підсмажити на сухій сковороді.
- Приготувати заправку: з’єднати оливкову олію з лимонним соком, посолити і поперчити за смаком і збити до однорідного стану. Купити модульні картини Львів
- З’єднати фенхель, яблука та листя салату, перемішати, полити заправкою і посипати підсмаженим мигдалем.
Немає коментарів:
Дописати коментар