3.5.17

Учені створили робота, який вміє знечулювати хворого

Канадські вчені представили пристрій McSleepy, що здатен самостійно контролювати стан пацієнта, якому потрібна анестезія, пише Мембрана. Розробники повідомляють, що пристрій може робити абсолютно все для проведення анестезії.
Єдине, чого робот не робить, - це не ухвалює рішення про те, яким повинен бути стан пацієнта упродовж операції – це робить лікар. McSleepy є комп’ютерною програмою, яка приймає відомості з датчиків, що збирають інформацію про стан людини, і дає вказівки щодо подальшої роботи пристроям уведення ліків.

 Простій інтерфейс програми дозволяє лікареві-анестезіологу повністю контролювати процес на екрані комп’ютера. Тоді як робот за допомогою звичайних шприців уводить у тіло людини необхідні ліки. Учені стверджують, що новинка повинна полегшити роботу медикам, адже деякі препарати дуже швидко виводяться з організму і їх необхідно вводити щопівгодини.

Наразі робота випробували тільки на 10 пацієнтах, але протягом найближчих двох років головний розробник Томас Хеммерлінг планує поліпшити його роботу і провести з його допомогою близько 2 тисяч операцій.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Почему детям до года нельзя пить фруктовые соки

Детям до одного года ни в коем случае нельзя давать фруктовые соки, утверждают специалисты из Американской академии педиатрии (American...