Багато джерел стверджують, що під час прийому їжі запивати її не варто.
Однак остаточної відповіді поки не прозвучало, то ж ми вирішили розібратись.
Медики не радять запивати їжу, адже тоді ви добре не пережовуєте та ковтаєте цілі шматки. До того ж, рідиною ви розбавляєте слюну, і вона не приймає участі в травленні. А вода змушує внутрішні органи виділяти більше ферментів.
Однак ці твердження не можна назвати правильними на 100%.
По-перше, не варто думати, що шлунок – це великий казанок, в якому їжа вариться в шлунковому соці, як в бульйоні. Це не зовсім так, адже більшість води, яка туди потрапляє, всмоктується стінками. А сама їжа не вариться, а перетирається в кашу, постійно контактуючи зі стінками і між собою.
По-друге, вода дуже потрібна для шлунку і системи травлення загалом. Якщо ми вживаємо занадто мало рідини, то шлунок починає брати її зі слюни, а тіло, аби покрити дефіцит, задіює вже кровоносні судини.

Ще один популярний міф – вода не може розбавити шлунковий сік. Скільки б води ви не випили, рН шлунка може збільшитися мінімум в 3 рази. Соляну кислоту, яка є всередині травної системи, також неможливо розбавити. Вона завжди буде в достатній для організму кількості.
Джерело
Немає коментарів:
Дописати коментар